18 November 2017

MSI GTX 1080 TI Gaming X

Geplaatst door Rene Op April - 6 - 2017

 

Ook deze keer heeft MSI voor haar bewezen Twin Frozr koeler design gekozen op haar custom variant van de GTX 1080 TI Gaming X. Ook Asus met de GTX 1080 TI ROG Strix, Inno3D, EVGA, Zotac en Gigabyte hebben inmiddels een custom GTX 1080 Ti naast de Founder Editions geïntroduceerd met een koeloplossing die we kennen van vorige generaties. Een snel groeiend aanbod betekend voor alle fabrikanten dat ze een zeer strakke prijsstelling moet hanteren en dat doen ze ook in zekere mate. € 817,50 is momenteel de laagste prijs die we tegenkomen in de bekende prijslijsten voor de MSI GTX 1080 TI Gaming X. Dat zijn prijzen die we een half jaar geleden nog betaalden voor een reguliere NVidia Geforce GTX 1080. Deze MSI springt er wederom uit met zijn zwart-rode kleurstelling. Of MSI daar goed aan gedaan heeft weten we niet.

De huidige trend om hardware liefhebbers een zo neutraal mogelijke kleurstelling van de kaart te bieden is er bij deze MSI GTX 1080 TI niet bij, wel RGB verlichting maar dan onder rode kapjes zucht…. Naar onze mening wel een beetje een gemiste kans. Zoals Jay laat zien in zijn onderstaande video zou volledig zwart echt een goede oplossing zijn geweest. Wij hadden ook graag een meer neutrale kaart gezien die beter past bij ieder willekeurig moederbord. Bevalt het uiterlijk je niet dan kan de kwaliteit van de koeloplossing je wellicht nog overtuigen? Gamers Nexus heeft recent bewezen dat deze zwart rode Twin Frozr koeloplossing onderhuids toch een stuk beter is dan je op het eerste gezicht doet denken. Naast een enorm aluminium koelblok met 2 onafhankelijk van elkaar draaiende fans vinden we een separate koeling voor het GDDR5X geheugen en een apart koel element voor de Mosfets. Het blijkt in ieder geval dat MSI aandacht heeft besteed deze Gaming X kaart zeer goed te koelen.

 

Gamersnexus

Gamersnexus

 

De basis feitjes van de nieuwe MSI GTX 1080 Ti op een rij via de site van MSI:

Core/Memory

 • Boost Clock / Base Clock / Memory Frequency
  1683 MHz / 1569 MHz / 11124 MHz (OC Mode)
  1657 MHz / 1544 MHz / 11016 MHz (Gaming Mode)
  1582 MHz / 1480 MHz / 11016 MHz (Silent Mode)
 • 11GBB GDDR5X

The Ultimate GAMING: TWIN FROZR VI

 • Smooth Heat Pipes: Squared shape at bottom maximize heat transfer from the copper base plate.
 • Zero Frozr: Stopping the fan in low-load situations, keeping a noise-free environment.
 • Airflow Control: Technology Deflectors thrusts air onto heat pipes for lower temperatures and better gaming.

TORX FAN 2.0: Supremely silent

 • Dispersion fan blade: Steeper curved blade accelerating the airflow.
 • Traditional fan blade: Provides steady airflow to massive heat sink below.
 • Double ball bearing: Strong and lasting core for years of smooth gaming.

Gaming App

 • Instant Performance Gain: Unlock extra performance or keep your card silent during light use in one click.
 • LED control: Full control on your RGB GAMING LEDs to set the mood.

 

 

Bekijk de onderstaande video van Gamers Nexus voor een mooie tear down en die van Jayztwocents voor een performance review waarin de kaart eigenhandig 1936 Mhz klokt. De conclusie is eigenlijk hetzelfde als bij de Asus ROG Strix GTX 1080 TI. Een custom variant GTX 1080 TI is gewoonweg sneller door betere koeling waardoor GPU Boost 3.0 beter zijn werk kan doen. De Founders Edition kaarten blijven wel interessant voor waterkoeling waardoor een GTX 1080 TI kan worden omgebouwd tot een single slot kaart!

 

Reageer

AMD RX Vega benchmarks en specificaties

    De NDA op AMD’s nieuwe vlaggenschip, of beter gezegd vlaggenschepen is vandaag opgeheven. AMD introduceert de lang verwachte […]

Gezocht Tech bloggers!

  Beste bezoeker, Altijd al zin gehad om over Hardware te bloggen? Adem jij Hardware en ben je op de […]

AMD X399 moederborden voor Threadripper op Computex

Zoals jullie inmiddels weten is Computex in volle gang en worden er in volle vaart nieuwe producten geïntroduceerd. Wederom vandaag AMD […]

EVGA GTX 1080 ti Kingpin edition met gouden PCB

  Iedereen die wel eens een 3DMark Vantage, Firestrike of Timespy benchmark heeft gestart kent de naam Kingpin wel. In […]

TAG CLOUD

POPULAIR